Πεντανοστιμη Λεμονόπιτα

 Η Λεμονόπιτα που θα λατρέψετε!!! - The best Lemon pie - Live Kitchen

Φτιάξτε ένα  από τα καλύτερα γλυκά σιροπιαστή Λεμονόπιτα .Έιναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της με απλά  φρέσκα υλικά όμως με τόση πλούσια γεύση .
Εκτέλεση
Διαλέγουμε φρέσκα λεμόνια ακέρωτα .Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε ειναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι καθώς το θέλουμε κρύο και ζεστή την πίτα . Μόλις βράσει αποσύρουμε απο την φωτιά .το αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπαγώνουμε το φύλλο κρούστας και ετοιμάζουμε το μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε το αλάτι την ζάχαρη σιγά σιγά τους κρόκους και όλα τα υλικά με την σειρά που είναι στο βίντεο .Μεγάλο ρόλο θα δώσουμε στο λεμόνι καθώς αν μπει μέσα στο μείγμα δεν πρέπει να το ανακατέψουμε γιατί θα μας κόψει. Το ανακατεύουμε μόνο πριν το βάλουμε στην φόρμα που πρώτα έχουμε κάνει μια βάση απο το φύλο κρούστας .Ρίχνουμε το μείγμα  και σκεπάζουμε απο πάνω με τα επόμενα φύλλα .Έπειτα ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Αφού ψηθεί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και περιμένουμε για λίγο να σιροπιαστεί παντού....Η λεμονόπιτα ειναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!

 Υλικά-INGREDIENTS
500 γρ φύλλο κρούστας-500 gr phyllo dough
3 αυγά-3 eggs
150 γρ ζάχαρη-150 gr sugar
150 γρ βούτυρο-150 gr butter
150 γρ γάλα-150 gr milk
λιγο αλάτι-a little of salt
2 κτσ αλεύρι-2 tbsp of flour
1 κτγ μπέικεν πάουντερ-1 tsp of baking powder
2 βανίλιες-2 vanillins
χυμό από 2 λεμόνια-juice from 2 lemons
ξίσμα από 3 λεμόνια-zest from 3 lemons
για το σιρόπι-for the syrup
400 γρ νερό-400 gr water
400 γρ ζάχαρη-400 gr sugar
φλούδες από 1 λεμόνι-peels from 1 lemon

GERMAN
-500 gr. Blätterteig
-3 Eier
-150 g Zucker
-150 g Butter
-150 gr Milch
-ein wenig Salz
-2 EL Mehl
-1 TL Backpulver
-2 Vanillin
-Saft aus 2 Zitronen
-Zest von 3 Zitronen
-für den Sirup
-400 g Wasser
-400 g Zucker
-Peel von 1 Zitrone

Σχόλια