Συνταγάρα!! Το πιο αφράτο και ξεχωριστό Κέικ Λεμονιού (Νηστίσιμο)Vegan lemon Cake


Σε αυτό το επεισόδιο σας φτιάχνω ένα υπέροχο και νηστίσιμο κέικ
λεμονιού που ομοιό του δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!!!



Υλικά-Ingredients
Για το κέικ-For the cake
500 γρ αλεύρι-500 gr flour
20 γρ μπέικεν πάουντερ-20 gr baking powder
1/2 κτγ μαγειρική σόδα-1/2 tsp baking soda
250 γρ ζάχαρη-250 gr sugar
400 γρ ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια-400 gr sparkling lemonade with stevia
220 γρ ηλιέλαιο-220 gr sunflower oil
1/2 κτγ υγρή βανίλια-1/2 tsp vanilla extract
Ξύσμα από 1 λεμόνι-Zest from 1 Lemon 

Για το γλάσο-For the glaze
150 γρ ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια-150 gr sparkling lemonade with stevia
2 κτγ κορν φλάουρ-2 tsp cornstarch⤵️

Αν θέλουμε να αραιώσουμε λίγο τo γλάσο μπορούμε να βάλουμε λίγο από την λεμονάδα και να ανακατέψουμε

GERMAN

-Zutaten
-Für den Kuchen
-500 g Mehl
-20 g Backpulver
-1/2 TL Backpulver
-250 g Zucker
-400 g Limonade mit Stevia
-220 g Sonnenblumenöl
-1/2 TL Vanille-Extrakt
-Zest aus 1 Zitrone
-Für die Glasur
-150 g Limonade mit Stevia
-2 tsp Maisstärke

Eκτέλεση

Σε ένα μπωλ Κοσκινίζουμε  το αλεύρι,το μπέικεν,την μαγειρική σόδα,την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά μαζί δηλ την βανίλια,την ανθρακούχα λεμονάδα,το ηλιέλαιο και το ξύσμα λεμονιού τα ρίχνουμε στο αλλο μπωλ ανακατευοντάς τα.

Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας σε μία φόρμα 20χ20 pirex και ψήνουμε σε προθερμασμένο  στον αέρα για περίπου 65-70 λεπτά ανάλογα με τον δικό σας φούρνο! 😊

Bγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει

Μόλις  κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού.

Τέλος ξεφορμάρουμε το κέικ και προσθέτουμε πάνω του το γλάσσο!!!

#κεικ#κεικλεμονι#cake#lemoncake

Σχόλια