Νηστίσιμο&Αφράτο(100%Πασχαλινό Δίχρωμο κέικ)-Fluffy Easter Cake-Live kitchen

Νηστίσιμο&Αφράτο (100%Πασχαλινό Δίχρωμο Κέικ - Fluffy Easter Cake - Live Kitchen

Κάντε ένα σούπερ Πασχαλινό Δίχρωμο Νηστίσιμο κέικ που θα το λατρέψετε όλοι στο γιορτινό σας τραπέζι!!!



Υλικά-Ingredients
350 γρ αλεύρι-350 gr flour
200 γρ ζάχαρη-200 gr sugar
1/2 κτγ αλάτι-1/2 tsp salt
1/2 κτγ μαγειρική σόδα-1/2 tsp baking soda
2 κτγ μπέικεν πάουντερ-2 tsp baking powder
1 κτγ μαχλέπι-1 tsp mahlep
1 κτγ κακουλέ-1 tsp cardamom cress ground
2 βανίλιες-2 vanilla
2 κτσ ζάχαρη-2 tbsp sugar
3 γρ μαστίχα-3 gr mastic
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι-Zest from 1 orange
100 γρ χυμό πορτοκάλι-100 gr orange juice
180 γρ ηλιέλαιο-180 gr sunflower oil
200 γρ νερό-200 gr water
κακάο σε σκόνη-cocoa powder

GERMAN

-Zutaten
-350 g Mehl
-200 g Zucker
-1/2 TL Salz
-1/2 TL Backsoda
-2 TL Backpulver
-1 TL Mahlep
-1 TL Kardamomkresse
-2 Vanille
-2 EL Zucker
-3 gr Mastix
-Zest von 1 Orange
-100 g Orangensaft
-180 g Sonnenblumenöl
-200 g Wasser
-Kakaopulver

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα γουδί η μούλτι  σπάμε την μαστίχα μαζί με την ζάχαρη

Τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζι με το αλεύρι,το κακουλέ ,τη ζάχαρη, τις βανίλιες,το μαχλέπι,το αλάτι,τη σόδα,το ξύσμα και τα ανακατεύουμε

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το ηλιέλαιο,το νερό και το χυμό πορτοκαλιου.Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.

Έπειτα λαδώνουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά δηλαδή με στρώσεις.Πρώτα το μείγμα ύστερα το κακάο και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να το έχουμε ρίξει όλο.

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 160c στον αέρα!!

Καλη επιτυχία!!!



Σχόλια