#3 Μελομακαρονα!!! Κλασικά & με Σοκολάτα-Christmas recipe(Melomakarona)

Όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος θα μοσχομυρίσει με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές το σπίτι!! Φτιάξτε λαχταριστά μελομακάρονα με 100% επιτυχία!!Σας έκανα και κλασικά και με σοκολατα!! Yλικά-Ingredients Για το σιρόπι-For the syrup 400 γρ νερό-400 gr water 600 γρ ζάχαρη-600 gr sugar 200 γρ μέλι-200 gr honey 2 στικ κανέλας-2 stick cinnamon Φλούδες από 1 πορτοκάλι-Peels from 1 orange ------------------------------------------------------------- Για τη ζύμη-For the melomakarona dough 400 γρ ελαιόλαδο-400 gr olive oil 270 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι-270 gr fresh orange juice Ξύσμα από 2 πορτοκάλια-Zest from 2 oranges 230 γρ ζάχαρη-230 gr sugar 1 κτγ μπέικεν πάουντερ-1 tsp baking powder 1 κτγ μαγειρική σόδα-1 tsp baking soda 1 κτγ κανέλα σκόνη-1 tsp cinnamon powder 1/2 κτγ γαρύφαλλο-1/2 tsp cloves powder 2 βανιλίνες-2 vanilla 1 κιλό αλεύρι-1 kg flour 100 γρ καρύδι-100 gr walnuts GERMAN Zutaten -Für den Sirup -400 g Wasser -600 g Zucker -200 g Honig -2 Stick Zimt -Peels from 1 Orange -Für den Melomakarona-Teig -400 g Olivenöl -270 g frisch gepresster Orangensaft -Zest aus 2 Orangen -230 g Zucker -1 TL Backpulver -1TL Natron -1 TL Zimtpulver -1/2 TL Nelkenpulver -2 Vanille -1 kg Mehl -100 g Walnüsse Εκτέλεση Ξεκινάμε και σε μια κατσαρολα 19 εκ.(σε τετοια διαμετρο εκανα το σιρόπι,προτιμηστε σε ίδια διάμετρο κατσαρόλα για να μην έχετε χάσιμο υγρού λογω των υδρατμών)και ρίχνουμε το νερό,την ζάχαρη,τα στικ κανέλας,τις φλούδες πορτοκαλιού και βρ'αζουμε για 1 λεπτό.Συνεχίζουμε αποσυροντάς την από την φωτιά και προσθέτοντας το μέλι.Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι,το ηλιέλαιο, την ζάχαρη,την κανέλα,το μπεικεν,το γαρύφαλλο.την σόδα,τις βανιλίνες και ανακατεύουμε .Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 την μια την αφήνουμε ετσι και στην αλλη ρίχνουμε 2 κτσ κακαο.Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι.Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι.Η ζύμη που περιμένει στο μπολ μέχρι να ψήσετε βάλτε την στο ψυγείο και θα την βγάζετε ΄΄όταν είστε έτοιμοι !! Μόλις τα βουτήξουμε όλα στο σιρόπι αυτά που κάναμε με σοκολάτα τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και μετά βάζουμε το καρύδι απο πάνω τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας.Καλή σας επιτυχία!!!
#melomakarona#Mελομακάρονα#Χριστούγεννα##Livekitchen

Σχόλια