Υπέροχη
πάστα ferrero rocher για να στολίσετε το γιορτινό σας τραπέζι
Υλικά
Για
το παντεσπάνι
100
γρ ζάχαρη
3
αυγά
100
γρ αγελαδινό βούτυρο
100
γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
2
κτσ κακάο σκόνη
1
κτγ μπέικεν πάουντερ
1
βανιλίνη
50
γρ τριμμένο φουντούκι
170
γρ γάλα
Για
την κρέμα
800
μλ κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά
3
φερέρο ροσέ
400
γρ νουτέλα
Για
το γλάσο
200
γρ κουβερτούρα
100
γρ γάλα
35x27
Εκτέλεση
Ξεκινάμε
και φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη τα αυγά ,το
βούτυρο κρύο ,το κακάο ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι ,το μπέικεν
την βανιλίνη και το τριμμένο φουντούκι και συνεχίζουμε το
ανακάτεμα.
Λαδώνουμε
ένα ταψάκι 35χ27 και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-13 λεπτά στους 180 c
Μόλις
ψηθεί το βρέχουμε όσο είναι ζεστό με γάλα και το βάζουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε
με την κρέμα κόβοντας σε μικρά κομματια 3 σοκολατάκια φερέρο ροσέ.
Μετά
προσθέτουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε πολύ καλά ώσπου να
γίνει σαντιγί.
Σε
ένα μπολ ρίχνουμε την νουτέλα και ενσωματώνουμε περίπου το 1/3 της σαντιγίς που
έχουμε χτυπήσει και όταν αφρατέψει η πραλίνα τότε την ρίχνουμε πίσω στην
σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τα κομματάκια φερέρο
ροσέ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στρώνουμε
την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και β'αζουμε το γλυκό 1 ώρα στην κατάψυξη.
Μετά
από 1 ώρα φτιάχνουμε το γλάσο σπάζοντας σε κομμάτια την κουβερτούρα και
ρίχνουμε και το γάλα.Τοποθετούμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 λεπτό σε
φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα ανακατεύουμε καλά για να γίνει το γλάσο.
Το
ρίχνουμε προσεκτικά πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και αφού το αφήσουμε 1
ώρα σε θερμοκρασία δωματίου μπορούμε να την κόψουμε και να τη
σερβίρουμε έπειτα συντηρείται στο ψυγείο.
Η
πάστα μας είναι έτοιμη τόσο νόστιμη και εντυπωσιακή που θα σας ξετρελάνει
.Φτιάξτε την την μέρα της Πρωτοχρονιάς και υποδεχτείτε τον νέο χρόνο με μια
γλυκιά απόλαυση!!!Καλή σας επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου