Εύκολη Σοκολατόπιτα (Χωρίς Αλεύρι - Χωρίς μίξερ) - Flourless Chocolate Cake( No mixer)



Υλικά-Ingredients 5 μεσαία αυγά-(5 medium eggs) 250 γρ ζάχαρη (250 g sugar) 150 γρ βούτυρο-(150 g butter) 50 γρ κακάο σκόνη-(50 g cocoa powder) 50 γρ γάλα-(50 g milk) 130 γρ ινδοκάρυδο-(130 g coconut powder) 1 πρέζα αλάτι-(a pinch of salt) 2 κτγ μπέικεν πάουντερ-(2 tsp baking powder) Ξύσμα από 1 πορτοκάλι-(Zest from 1 orange) 2 βανιλίνες-(2 vanilla) βούτυρο+κορν φλάουρ-(Butter+cornstarch) Για το γλάσσο-(For glaze) 360 γρ λευκή κουβερτούρα-(360 g white chocolate) 140 γρ γάλα-(140 g milk) 22 cm Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας στο μπολ τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα,το μπέικεν,το ξυσμα,το αλάτι,το ινδοκάρυδο ,το κακάο και τις βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε μια φόρμα 22 εκ. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το μείγμα στην φόρμα .Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50 λεπτά στους 170 c. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1/2 ώρα. Συνεχίζουμε με το γλάσο ρίχνοντας σε ένα μπολ την λευκή κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.Μόλις λιώσει καλά το γλάσο το ρίχνουμε πάνω από την πίτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφήξει το γλάσο. Στολίζουμε με λευκή τρούφα ή ότι άλλο προτιμάμε. Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη πεντανόστιμη τόσο αφράτη χωρίς ίχνος από αλεύρι αλλά και τόσο εύκολη διότι δεν χρειάζεται χρ'ηση του μίξερ. Φτιάξτε αυτήν την σοκολατόπιτα και θα σας ενθουσιάσει τόσο με την γεύση της όσο και με την εμφανισή της!!!Καλή σας επιτυχία!!!


Σχόλια