Εκτέλεση Ξεκινάμε να κάνουμε πρώτα τα μπιφτέκια μας και σε ένα μπολ τρίβουμε στον ρεντέ μια ντομάτα.Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας στο μούλτι 2 κρεμμύδια.Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά,το ελαιόλαδο,το γιαούρτι(ένα σημαντικό μυστικό είναι το γιαούρτι διότι κάνει τα μπιφτέκια μας σαν αφρό),το μπεικεν,το αλάτι,το πιπέρι,το ξύδι,το μπαγιάτικο ψωμί,την φρυγανιά και τον μαιντανό.Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά. Συνεχίζουμε με τις πατάτες και σε ένα ταψί 40 εκ. κόβουμε 5-6 πατάτες.Προσθέτουμε την μουστάρδα,το αλάτι,την ρίγανη,τον χυμό από τα 2 λεμόνια και το ξύσμα από 1 λεμόνι,το ελαιόλαδο και το νερό ανακατεύοντας τα καλά.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στον αέρα στους 190 C Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και πλάθουμε τα μπιφτέκια πάνω από αυτές.Αποσύρουμε και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά τα βγάζουμε από τον φούρνο και γυρίζουμε τα μπιφτέκια. Τα ξαναψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά τα βγάζουμε από τον φούρνο. Τα μπιφτέκια με τις λεμονάτες πατάτες είναι έτοιμα τόσο αφράτα και ζουμερά που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.Ενα πεντανόστιμο φαι που θα το μαγειρεύεται πολύ συχνά.Καλή σας επιτυχία!!! #μπιφτέκια #μπιφτέκιαμεπατάτες #Meatballs
Εκτέλεση Ξεκινάμε να κάνουμε πρώτα τα μπιφτέκια μας και σε ένα μπολ τρίβουμε στον ρεντέ μια ντομάτα.Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας στο μούλτι 2 κρεμμύδια.Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά,το ελαιόλαδο,το γιαούρτι(ένα σημαντικό μυστικό είναι το γιαούρτι διότι κάνει τα μπιφτέκια μας σαν αφρό),το μπεικεν,το αλάτι,το πιπέρι,το ξύδι,το μπαγιάτικο ψωμί,την φρυγανιά και τον μαιντανό.Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά. Συνεχίζουμε με τις πατάτες και σε ένα ταψί 40 εκ. κόβουμε 5-6 πατάτες.Προσθέτουμε την μουστάρδα,το αλάτι,την ρίγανη,τον χυμό από τα 2 λεμόνια και το ξύσμα από 1 λεμόνι,το ελαιόλαδο και το νερό ανακατεύοντας τα καλά.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στον αέρα στους 190 C Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και πλάθουμε τα μπιφτέκια πάνω από αυτές.Αποσύρουμε και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά τα βγάζουμε από τον φούρνο και γυρίζουμε τα μπιφτέκια. Τα ξαναψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά τα βγάζουμε από τον φούρνο. Τα μπιφτέκια με τις λεμονάτες πατάτες είναι έτοιμα τόσο αφράτα και ζουμερά που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.Ενα πεντανόστιμο φαι που θα το μαγειρεύεται πολύ συχνά.Καλή σας επιτυχία!!! #μπιφτέκια #μπιφτέκιαμεπατάτες #Meatballs
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου