Αλάδωτες (#Νηστίσιμες) Πατατόπιτες στον Φούρνο!! How to make Vegan Potato Pies-Oil Free





Mια ευκολη και νόστιμη συνταγή για νηστίσιμες αλάδωτες πατατόπιτες στον φούρνο που θα τις λατρέψετε μέσα στην Σαρακοστή!!!

Υλικά
600 γρ γάλα αμυγδάλου
950 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
1 κτσ ζάχαρη
7 γρ ξηρή μαγιά
2,5 κτσ αλάτι
750 γρ πατάτες
1/2 κτγ ρίγανη
1/2 κτγ πάπρικα
1 κρεμμύδι
1 πρέζα πιπέρι
2 κτγ αλάτι
Νερό+Σουσάμι


Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή βράζοντας τις πατάτες.Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα αμυγδάλου,την μαγιά,την ζάχαρη και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το υπολοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Συνεχίζουμε και  σε ένα μπολ ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την ρίγανη,την πάπρικα,το πιπέρι και το αλάτι και τις πατάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Στην συνέχεια παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκι των 175 γρ και τα βάζουμε κάτω από μια μεμβράνη για να μην σκληραίνουν.Παίνουμε ένα ένα μπαλάκι και το κόβουμε στην μέση,έπειτα με τον πλάστη το ανοίγουμε καλά και στο κέντρο βάζουμε 1,5 κτσ από την γέμιση.Μετά το κλείνουμε καλά και με το χέρι μας το πατάμε και μετά με τον πλάστη το ανοίγουμε προσεκτικά.Τα βάζουμεστο ταψί και αλείφουμε με νερό τις πιτες και στην συνέχεια τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190c.
Οι πίτες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε μετά το ψήσιμο τόσο νόστιμες αφράτες και πεντανόστιμες ότι πρέπει για περιόδους νηστείας!!!Καλή σας επιτυχία



Σχόλια