Αφράτη Τυρόπιτα στο Τσακ Μπαμ!(Συνταγή Φούρνου) Fluffy Greek Cheese Pie(Tiropita)Feta cheese - #2

Σήμερα σας έχω μια συνταγή πολύ παλιά εύκολη και γρήγορη Τυρόπιτα στο Τσακ Μπαμ!!
ΥΛΙΚΆ 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ 20 γρ μπέικεν πάουντερ 250 γρ βούτυρο 1 κτσ αλάτι 330 μλ ανθρακούχο νερό 400 γρ τυρί φέτα Ελαιόλαδο 2 κτσ γάλα 1 κρόκο ταψί=38 εκ. Ingredients 730 g all purpose flour 20 g baking powder 250 g butter 1 tbsp salt 330 ml sparkling water 400 g Greek feta cheese Olive oil 2 tbsp milk 1 yolk Pan=38 cm GERMAN ZUTATEN 730 g Allzweckmehl 20 g Backpulver 250 g Butter 1 EL Salz 330 ml Mineralwasser 400 g griechischer Feta Olivenöl 2 EL Milch 1 Eigelb Pfanne = 38 cm ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεκινάμε την συνταγή και σε 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ ρίχνουμε το μπέικεν μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 330 μλ ανθρακούχο νερό. Ανακατεύουμε ελαφρώς και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Έπειτα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 2 κομμάτια. Σε ένα ταψί 38 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ένα κομμάτι της ζύμης. Μόλις το ανοίξουμε καλά ρίχνουμε τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Μόλις το ρίξουμε βάζουμε πάνω από το τυρί φέτα κομματάκια βούτυρο. Συνεχίζουμε και με έναν πλάστη ανοίγουμε το δεύτρο κομμάτι της ζύμης. Αφού το βάλουμε μέσα στο ταψί με το χέρι μας σχηματίζουμε τα κομμάτια της πίτας . Έπειτα αλείφουμε την πίτα με 2κτσ γάλα+1 κρόκο. Μόλις την αλείψουμε την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη παντανόστιμη και τόσο εύκολη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση θέλετε. Είναι πανεύκολη που μέσα σε λίγη ώρα έχετε έτοιμη σπιτική πίτα για σας την οικογενειά σας και τους καλεσμένουσ σας!!!Καλή σας επιτυχία!!!
#τυρόπιτα #tiropita #cheesepie #πιτα #pie

Σχόλια