Αλμυρά Κολοκυθοπιτάκια με Γιαουρτένια Ζύμη Κουρού!!Quick mini pies Zucchini & Feta Cheese - Cook!


Φτιάξτε τα πιο ωραία Πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Κουρού) με γέμιση τυρί και κολοκυθάκι!Φτιάχνονται εύκολα και ειναι πολύ νόστιμα! Υλικά 350 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ βούτυρο 20 γρ μπέικεν πάουντερ 1 κτγ αλάτι -------------------------------------------------- 2 κολοκυθάκια 1 κρεμμύδι 3-4 φύλλα δυόσμο Λίγο αλάτι Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό 200 γρ τυρί φέτα ----------------------------------------------------- 1 αυγό 2 κτσ γάλα ENGLISH Ingredients 350 g all purpose flour 200 g yoghurt 200 g butter 20 g baking powder 1 tsp salt ----------------------------------------------------- 2 zucchinis 1 onion 3-4 spearmint leaves A little salt Extra virgin olive oil bio 200 g Greek feta cheese ------------------------------------------------------- 1 egg 2 tbsp milk GERMAN Zutaten 350 g Allzweckmehl 200 g Joghurt 200 g Butter 20 g Backpulver 1 TL salz ------------------------------------------------ 2 zucchini 1 Zwiebel 3-4 grune Minzblatter Ein bisschen salz Natives Olivenol extra bio 200 g Griechischer Feta ------------------------------------------------ 1 Ei 2 EL Milch Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε στον τρίφτη 2 κολοκυθάκια. Αφού τα τρίψουμε και τα δύο ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Συνεχίζουμε και ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Έπειτα αποσύρουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε 3-4 φύλλα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε και το τυρί φέτα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το βούτυρο που πρέπει να ναι σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι Γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μετά ρίχνουμε το αλάτι και το μπέιεκεν και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε για 15 λεπτά την ζύμη στο ψυγείο. Μετά από 15 λεπτά παίρνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά και με ένα ποτήρι πατάμε την ζύμη για να βγουν τα στρογγυλλα πιτάκια. Στην συνέχεια παίρνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά βάζουμε ένα κτγ περίπου από την γέμιση το κλείνουμε και το πατάμε καλά με ένα πηρούνι στην άκρη για να μην ανοίξει. Μόλις τα κάνουμε όλα τα αλείφουμε με αυγό και 2 κτσ γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c Ανάλογα με το φούρνο. Μόλις ψηθούν τα πιτάκια μας έιναι έτοιμα να τα απολαύσουμε πεντανόστιμα που θα σας ξετρελάνουν. H Συνταγή βγάζει 28 κομμάτια .Καλή σας επιτυχία!!! Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε  Camera Fujifilm xt3 ------------------------------ Tag Πως να κάνετε γρήγορα πιτάκια Ζύμη γιαουρτιού,Λαχταριστά πιτάκια, Αφράτη ζύμη,Πιτάκια κουρού,ζύμη κουρού,Ζύμη σε 10 λεπτά,Τα καλύτερα πιτάκια,Πιτάκια Live Kitchen,Συνταγές Live Kitchen,ζύμη Live Kitchen,
#κολοκυθοπιτάκια #πίτακια #zucchini #pies

Σχόλια