Τυροπιτάκια με φύλλο αέρος!!(Χωρίς Μαγιά) - phyllo dough step by step Feta bureg pie


 

Τυροπιτάκια με φύλλο αέρος!!(Χωρίς Μαγιά) - phyllo dough step by step Feta bureg pie Live Kitchen !

Σ αυτό το επεισόδιο σας δείχνω πως να κάνετε σπιτικό φύλλο αέρος που μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε στην προκειμένη περίπτωση βάζω φέτα !


Υλικά

370 γρ αλεύρι για τσουρέκι

220 γρ νερό

1 κτγ αλάτι

------------------------------------

Ηλιέλαιο

300 γρ τυρί φέτα

---------------------------------------

1 αυγό+1 κτσ γάλα

--------------------------------------

11 κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Μετραμε σε μια ζυγαριά και χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια των 50 γρ. Μόλις τα φτιάξουμε όλα σε ένα βαθύ και μεγάλο πυρέξ γεμίζουμε τον πάτο με ηλιέλαιο και τα βάζουμε τα μπαλάκια εκεί. Τα πατάμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-40 λεπτά. Μετά από 40 λεπτά παίρνουμε ένα ένα και το ανοίγουμε με το χέρι μας. Μόλις ανοίξει καλά το διπλώνουμε όπως στο βίντεο και το αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα υπόλοιπα. Παίρνουμε ξανά ένα ένα και αφού το ανοίξουμε λίγο βάζουμε στο κέντρο τυρί φέτα ή ότι άλλο μας αρέσει το κλείνουμε καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε όλα με 1 αυγό και 1 κτσ γάλα . Αφού τα αλείψουμε και τα 11 κομμάτια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και καλά είναι να τα βάλουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για να μην μαλακώσουν τα τρώμε είτε ζεστά είτε αργότερα. Γίνονται τόσο εύκολα και είναι πεντανόστιμα που θα ξετρελαθείτε!!!Καλή σας επιτυχία




Σχόλια