Καλοκαιρινό Εκμέκ ψυγείου - Delicious Summer Dessert (Ekmek)


Καλοκαιρινό Εκμέκ ψυγείου - Delicious Summer Dessert (Ekmek)
Φτιάξτε αυτό το καταπληκτικό καλοκαιρινό γλυκό και σας υπόσχομαι οτι θα το λατρέψετε!!! Τόσο από την βελούδινη κρέμα και την εξαιρετική γεύση μαστίχας με συνδυασμό την εκπληκτική βάση που αποτελείται από σιρόπι λεμονιού και πασπαλισμένο φιλέ αμυγδάλου πάνω στην αέρινη σαντιγί θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!

Υλικά-Ingredients
Για το σιρόπι-for the syrup
300 γρ ζάχαρη-300 gr sugar
300 γρ νερό-300 gr water
xυμό από 1 λεμόνι-juice from 1 lemon
φλούδες από 1 λεμόνι-peels from 1 lemon
Για την βάση-for the base
250 γρ φύλλο κρούστας-250 gr phyllo dough
150 γρ γάλα-150 gr milk
100 γρ ελαιόλαδο-100 gr olive oil
ασπράδι από 3 αυγά-whites from 3 eggs
λίγο αλάτι-a little of salt
100 γρ αλεύρι-100 gr flour
Για την κρέμα-For the cream
1300 μλ γάλα-1300 ml milκ
100 γρ βούτυρο αγελάδος-100 gr cow butter
250 γρ ζάχαρη-250 gr sugar
3 γρ μαστίχα-3 gr mastic
1 βανίλια-1 vanillin
3 κρόκοι αυγού-3 yolks
100 γρ νεσεστέ-100 gr corn starch
50 γρ αλεύρι-50 gr flour
Για την σαντιγί-for the whipping cream
500 μλ κρέμα γάλακτος-500 gr whipping cream
2 κτσ ζάχαρη-2 tbsp sugar
φιλέ αμυγδάλου-crushed almonds
φόρμα-spring form
25x30cm

GERMAN
- 300 g Zucker
-300 g Wasser
von 1 Zitrone
schält von 1 Zitronenschale
- für die Basis
- 250 g Phyllo-Teig
- 150 g Milch
- 100 g Olivenöl
- von 3 Eiern
- ein wenig Salz
- 100 g Mehl
-Für die Creme
- 1300 ml Milch
-100 g Kuhbutter
-250 g Zucker
-3 gr Mastix
-1 Vanillin
- 3 Eigelb
100 g Maisstärke
- 50 g Mehl
Für die Schlagsahne
- 500 g Schlagsahne
-2 EL Zucker
-Crushed Mandeln
-Spring-Form
25x30cm

#Gliko #Γλυκό #Εκμεκ #Ekmek

Σχόλια