Νηστίσιμη Συνταγ@ρα!! με Μους Πραλίνας - Chocolate mouse Cake Recipe Live Kitchen



Φτιάξτε ένα Πρωτότυπο  Νηστίσιμο γλυκό που σίγουρα θα σας καθηλώσει με την γεύση και τις μυρωδιές του!!

Για το σοκολατένιο γλυκό Μους Πραλίνας

Υλικά-Ingredients
Για την πάστα πραλίνας-For the paste praline
150 γρ φουντούκι-150 gr hazlnut
200 γρ ζάχαρη-200 gr sugar
Για την κρέμα-For the cream
100 γρ κακάο σκόνη-100 gr cocoa powder
125 γρ κορν φλάουρ-125 gr cornstarch
1/2 κτγ αλάτι-1/2 tsp salt
1 Λίτρο γάλα καρύδας-1 Litre coconut milk
2 βανίλιες-2 vanillins
250 γρ κουβερτούρα 65%κακάο-250 gr dark chocolate 65%cocoa
Φόρμα 25 εκ.-Spring form 25 cm

GERMAN

-Zutaten
-Für die Paste Praline
-150 g Haselnuss
-200 g Zucker
-Für die Creme
-100 g Kakaopulver
-125 gr Maisstärke
-1/2 TL Salz
-1 Liter Kokosmilch
-2 Vanillins
-250 g dunkle Schokolade 65% Kakao
-Springform 25 cm

Εκτέλεση

Σε ενα τηγάνι θα ρίξουμε τα φουντούκια και θα τα καβουρδίσουμε για 2 λεπτά.

 Έπειτα θα ρίξουμε την ζάχαρη να λιώσει μέχρι να καραμελώσει μαζί με τα φουντούκια !

Τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν!!

 Τα σπάμε  σε κομματάκια και τα βάζουμε στο μούλτι!!

 Τα χτυπάμε και ανακατεύουμε ανα διαστήματα για να μπορέσουμε να κάνουμε την πάστα πραλίνας !!

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλες τις σκόνες  και  τέλος το γάλα καρύδας.

 Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει!

Οταν πήξει!! Αποσύρουμε απο την εστία  και ρίχνουμε τις βανίλιες και την κουβερτούρα!

 Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνουν μια ελαστική σοκολατένια κρέμα!

Την τοποθετούμε σε 25 εκ αντικολλητική φόρμα η πυρέξ !

Μόλις  κρυώσει λίγο!! Βάζουμε  το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί




#Γλυκό #Chocolate #mouse #Cake

Σχόλια