Το γλυκό της Γιορτής σου!! (ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ) -Dessert for name- day

Ξέρετε από πέρσι πως έχω μια μανία στα Γλυκά τα Εύκολα πρωτότυπα & Πεντανόστιμα!!
Ας μου επιτρέψετε να σας Δώσω για φέτος το πιο Νόστιμο γλυκό που θα κάνετε! Αυτό σας το υπόσχομαι!!!


Υλικά-Ingredients
Για την βάση-For base
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτα-(1 packet petit beurre chocolate flavor)
120 γρ κορν φλάουρ-(120 g cornstarch)
200 γρ ζάχαρη-(200 g sugar)
2 βανιλίνες-(2 vanilla)
1 λίτρο χυμό μπανάνα-(1 litre banana juice)
Για την σοκολάτα-For chocolate
500 μλ φυτική κρέμα γάλακτος-(500 ml whipping cream vegetable)
200 γρ κουβερτούρα-(200 g dark chocolate)
1 κτσ κακάο σκόνη-(1 tbsp cocoa powder)
100 γρ ζάχαρη-(100 g sugar)
80 μλ γάλα-(80 ml milk)
Για την σαντιγί-For whipped cream
300 μλ φυτική κρέμα γάλακτος-(300 ml whipping cream vegetable)
Για το στόλισμα-For design
Κακάο σκόνη-(Cocoa powder)
30x25

German

-Zutaten
-Für die Basis
-(1 paket petit beurre schokoladen)
- (120 g Maisstärke)
- (200 g Zucker)
- (2 Vanille)
- (1 Liter Bananensaft)
-Für Schokolade
- (500 ml Schlagsahne Gemüse)
- (200 g dunkle Schokolade)
- (1 EL Kakaopulver)
- (100 g Zucker)
- (80 ml Milch)
-Für Schlagsahne
- (300 ml Schlagsahne Gemüse)
Für Design
- (Kakaopulver)
30x25


Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ σπάμε σε σκόνη 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ.Μετά ρίχνουμε το κορν φλάουρ,την ζάχαρη ,τις βανίλιες και το ανακατεύουμε όλο μαζί.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο χυμό μπανάνας και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το μπισκότο.Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά ώσπου να πήξει.
Μόλις πήξει το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι 30χ25 και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη(να εφάπτεται ακριβώς επάνω στο μείγμα).
Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας  σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε με καυτό γάλα.
Χτυπάμε την σαντιγί  με την ζάχαρη και βάζουμε λίγο απο την σαντιγί στην κουβερτούρα να αφρατέψει και στην συνέχεια ενσωματώνουμε την αφρατεμένη κουβερτούρα στην σαντιγί.Έπειτα προσθετουμε και το κακάο σκόνη και το ανακατεύουμε με μια μαριζ προσεκτικά απο κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει τον όγκο της.
Την ρίχνουμε πάνω από την βάση που κάναμε.
Συνεχίζουμε με την σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ κρέμα γάλακτος.
Με την βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε σχέδια την σαντιγί
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πριν το κόψουμε πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη.
Το γλυκό της γιορτης σας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και αφράτο που σίγουρα όλοι θα το λατρέψουν!!!Καλή σας επιτυχία


Σχόλια