#Γιαουρτογλυκό Αφράτο και Πεντανόστιμο (Κοκτέιλ Φρούτων)Γλυκό ψυγείου! Υogurt dessert cake anana


Καλησπέρα σας είμαι ο Παναγιώτης και σε αυτό το επεισόδιο είπα να σας φτιάξω ένα δροσερό βελούδινο Γιαουρτογλυκό που είμαι σίγουρος οτι θα σας ξετρελάνει!!Δεν λέμε ποτέ όχι σε ένα δροσερό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου!!! Υλικά 225 γρ μπισκότα με γεύση σοκολάτα 100 γρ λιωμένο βούτυρο ------------------------------------------- 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά 2 βανιλίνες 200 γρ ζεστό σιρόπι κομπόστας 1 φάκελο φρουί ζελέ ανανά ----------------------------------------------- 200 γρ ζεστό νερό 200 γρ κρύο νερό 1 φάκελο φρουί ζελέ ανανά Φρουτοσαλάτα κομπόστα English Ingredients 225 g biscuit with chocolate flavor 100 g melted butter ---------------------------------------------- 500 g vegetable whipping cream 400 g yoghurt 2 vanilla 200 g hot fruit cocktail syrup 1 packet pineapple jelly ------------------------------------------------- 200 g hot water 200 g cold water 1 packet pineapple jelly Fruit cocktail GERMAN Zutaten 225 g Keks mit Schokoladengeschmack 100 g geschmolzene Butter ---------------------------------------------- 500 g Gemüse-Schlagsahne 400 g Joghurt 2 Vanille 200 g heißer Fruchtcocktailsirup 1 Päckchen Ananasgelee --------------------------------------------- 200 g heißes Wasser 200 g kaltes Wasser 1 Päckchen Ananasgelee Fruchtcocktail Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή θρυμματίζοντας σε έναν πολυκόφτη τα μπισκότα. Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.Το ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας και στην συνέχεια το ρίχνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα 25 εκ. Αφού το ρίξουμε στην φόρμα το πατάμε ελαφρώς το μείγμα με ένα κουτάλι και στην συνέχεια το βάζουμε το ψυγείο. Αφού βάλουμε την βάση με τα μπισκότα στο ψυγείο συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική σαντιγί και την χτυπάμε με το μίξερ για 20-30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά. Μετά ανοίγουμε μια κομπόστα με κοκτέιλ φρούτων και παίρνουμε 200 γρ από το σιρόπι της κομπόστας και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις ζεστάνουμε το σιρόπι διαλύουμε ένα φάκελο φρουί ζελέ με γεύση ανανά.Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι σταδιακά. Αφού το ρίξουμε όλο το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.Μόλις περάσουν 4 ώρες περίπου και έχει σφίξει η κρέμα διαλύουμε σε 200 γρ ζεστού νερού 1 φακελο με φρουί ζελε με γεύση ανανά. Μόλις διαλυθεί καλά προσθέτουμε ακόμη 200 γρ κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και πάνω από την κρέμα απλώνουμε τα φρούτα από την κομπόστα. Μόλις βάλουμε και τα φρούτα ρίχνουμε το φρουί ζελέ που φτιάξαμε προσεκτικά πάνω στο γλυκό. Να ακουμπάει πέφτοντας πάνω στο κουτάλι. Αφού το ρίξουμε το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Το γλυκό μετά από 5 ώρες είναι έτοιμο τόσο νόστιμο και δροσερό που θα το φτιάχνεται συνέχεια για όλη την διάρκεια του καλοκαιριού!!!Καλή σας επιτυχία
#γιαουρτογλυκό #γλυκό #yοghurt #dessert

Σχόλια