Ferrero Rocher - Τούρτα ζαχαροπλαστείου - Επαγγελματική συνταγή

 Ferrero Rocher - Τούρτα ζαχαροπλαστείου - Επαγγελματική συνταγή !

Βήμα βήμα πως να φτιάξετε Τούρτα Φερέρο  που σίγουρα θα  εντυπωσιάσει!

 

 

Υλικά

400 γρ φυτική κρέμα γάλακτος

300 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο

4-5 σπασμένα φερέρο ροσέ

------------------------------------

3 παντεσπάνια 18 εκ.

100 γρ ζάχαρη + 100 γρ βραστό νερό

------------------------------------

Για το γλάσο

400 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο

100 γρ φουντούκι θρυμματισμένο

80 γρ ηλιέλαιο

------------------------------------

Για τον στολισμό

σοκολάτα με φουντούκι

5-6 φερέρο ροσέ

-------------------------------------

20 εκ. τσέρκι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος(φυτική)και την χτυπάμε για λίγο. Ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού με κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται κορυφές. Αφού σχηματιστού κορυφές προσθέτουμε και τα σπασμένα φερέρο ροσέ και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα μπολάκι και αναμιγνύουμε το βραστό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Παίρνουμε τα παντεσπάνια 18 εκ. και βάζουμε το πρώτο στον πάτο από 1 τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Αλείφουμε με ένα πινέλο το πρώτο παντεσπάνι με το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπολάκι. Ρίχνουμε την πρώτη ποσότητα της μους φερέρο που φτιάξαμε και την αλείφουμε καλά να καλύψει όλα τα κενά και στα πλαινά από το τσέρκι. Την ίδια διαδικασία την κάνουμε και στα άλλα 2 παντεσπάνια. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε την τούρτα να παγώσει μέσα στην κατάψυξη για 3 ώρες. Μετά από 3 ώρες φτιάχνουμε το γλάσο . Σε ένα μπολ ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το ηλιέλαιο και το βάζουμε για 1 λεπτό περίπου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα θρυμματισμένα φουντούκια.  Βγάζουμε και Ξεφορμάρουμε την  τούρτα από την κατάψυξη και την πασπαλίζουμε με το γλάσο που φτιάξαμε. Την βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα στολίζουμε με φερρέρο ροσέ και σοκολάτα με κομμάτια φουντουκιού. Η τούρτα είναι έτοιμη με μια επαγγελματική συνταγή, τόσο νόστιμη που θα σας ξετρελάνει!!Καλή σας επιτυχία



Σχόλια