Νηστίσιμη Χιονούλα Οικονομικό Γλυκάκι Πανεύκολο & Γευστικότατο

 


Φτιάξτε ένα πανεύκολο Νηστίσιμο Οικονομικό Γλυκάκι με απλά βήματα χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες!!

Υλικά 250 γρ γάλα αμυγδάλου 150 γρ ζάχαρη 2 βανιλίνες 200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ 2 κτγ μπέικεν πάουντερ 30 γρ ινδοκάρυδο --------------------------------------- 80 γρ βραστό νερό 80 γρ ζάχαρη ---------------------------------------- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου 200 γρ ζάχαρη 100 γρ κορν φλάουρ 2 βανιλίνες 1 κτσ φυτικό βούτυρο ----------------------------- ινδοκάρυδο 35χ25 εκ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ Ξεκινάμε την συνταγη και σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη , το γάλα αμυγδάλου , το μπέικεν ,τις βανιλίνες και το αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ 35χ25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε από πάνω και λίγο ινδοκάρυδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 170 c. Σε ένα μπολακι ρίχνουμε το βραστό νερό μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά . Aφού ψηθεί το βγάζουμε και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι που φτιάξαμε. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου μαζί με το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κτσ φυτικό βούτυρο και τις βανιλίνες. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε όλο το ταψί με ινδοκάρυδο . Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Η νηστίσιμη χιονούλα είναι έτοιμη πεντανόστιμη που θα την φτιάχνεται σε περιόδους νηστείας συνέχεια!!Καλή σας επιτυχία


Σχόλια